Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Albatros start leeswedstrijd

Goed kunnen lezen is in deze tijd vol informatie een hele belangrijke vaardigheid. Je leert het vooral door het veel te doen. En precies daar zit hem voor sommige kinderen nu net de kneep, ze houden niet van lezen. Over de vraag hoe je er voor zorgt dat ook deze kinderen meer gaan lezen, hebben ze zich bij de Albatros gebogen. Het resultaat? Een echte leeswedstrijd!

 Het startsein voor de wedstrijd werd maandag 8 mei door juf Leni en juf Irene op humoristische wijze gegeven. Samen betraden zij het podium in de school en namen de kinderen aan de hand van een leuk toneelstuk mee in het doel en de vorm van de wedstrijd. Er werd veel gelachen in de zaal en na afloop stonden er al een heleboel kinderen te trappelen om mee te doen.

De komende weken kan iedere klas punten verdienen voor leesactiviteiten buiten school. De kinderen krijgen iedere week een kaart mee naar huis met daarop een aantal leesactiviteiten en de te behalen punten. De afgelopen week was deze kaart gericht op plekken waar je kunt lezen. Sommige plekken waren zeer logisch: aan tafel, op de bank. Andere plekken zeer onverwacht: op de trap, in de badkamer, in de auto. Door samen, met vriendjes/vriendinnetjes, broertjes/zusjes of ouders te lezen kunnen dubbele punten worden verdiend.

De klas met het hoogste aantal punten staat een mooie prijs te wachten. En dat blijkt een schot in de roos. Er wordt fanatiek en vaak met veel plezier gelezen door de kinderen. Daarmee is de wedstrijd voor de Albatros nu al een succes.