Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Allemaal kanjers op de Albatros

Vrijdagochtend 1 april stond alles op de Albatros in het teken van samenwerken en samen plezier hebben. De kinderen leefden zich in groepen uit op een spellencircuit van maar liefst 15 spellen. En wat extra leuk was, ook de kinderen van de peuterspeelzaal van kindercentrum De Whee deden mee.

De Albatros is een kanjerschool, dat betekent dat we samen zorgen voor een warme sfeer en een veilige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Iedere week volgen alle kinderen kanjer lessen, waarbij het belangrijkste doel is dat de kinderen positief over zichzelf en anderen leren denken. De kinderen zijn erg enthousiast over deze lessen en de jaarlijkse kanjerdag is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Vrijdag mochten de kinderen allerlei spellen spelen waarbij het samenwerken, in tweetallen of met de hele groep, centraal stond. Er werd een beroep gedaan op hun creativiteit, inlevingsvermogen, lef, flexibiliteit en vertrouwen. En dat de kinderen daar meer dan voldoende van hadden bleek al snel! Met veel plezier werden er al snel verrassende resultaten behaald en uitten de kinderen gevoelens van trots, op zichzelf en op elkaar. En als het even tegen zat, dan werd er natuurlijk op een kanjermanier geprobeerd om daar mee om te gaan. Soms lukt dat, soms ook niet, want niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat we allemaal de intentie hebben om ons als een kanjer te gedragen en dat we allemaal bereid zijn om daar elke dag nog een beetje in bij te leren. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en zijn super trots op alle kanjers van de Albatros!

kanjerochtend