Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Geen fiets zonder licht op de Albatros

Nou ja, dat is voorlopig nog wishful thinking inderdaad. Op woensdag 2 november vond op de Albatros de jaarlijkse fietskeuring plaats. De twee verkeersouders van de school organiseren dit iedere herfst in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland om er zo voor te zorgen dat alle kinderen die van en naar school fietsen dat veilig kunnen doen.

 De fietsen worden op verschillende punten gecontroleerd, zo worden natuurlijk de remmen nagekeken en wordt er gecontroleerd of er een bel op de fiets zit. Maar in deze tijd van het jaar, waarin de dagen korter worden en de kinderen vaker in het donker fietsen, is verlichting toch wel de belangrijkste. Dus werd er uitgebreid getest of de koplamp en het achterlicht het deden en werd er gekeken of ieder wiel van goede reflectie was voorzien. Met name dat laatste bleek niet altijd het geval. Als er geen reflectiestrip op de band zit, moet ieder wiel twee reflectoren hebben en dat was blijkbaar niet bij iedereen bekend.

 Als de fiets aan alle veiligheidseisen voldeed ontvingen de kinderen een sticker waarop staat “deze fiets is OK”. Je zult begrijpen dat deze stickers als felbegeerde trofeeën door de kinderen in ontvangst werden genomen. De kinderen die een fiets hadden waarbij er iets niet helemaal veilig was ontvingen een kaart met daarop aangegeven wat er moet gebeuren om de fiets veilig te maken. Over twee weken mogen deze kinderen de fiets nog een keer laten controleren en krijgen ze alsnog een sticker die ook zij vol trots op hun fiets mogen plakken. En natuurlijk hopen ze op de Albatros dat er dan inderdaad geen fiets zonder licht meer is.

fietskeuring