Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Groep 4 Albatros op ontdekkingstocht in de kerk

Als er een aantal kinderen in de klas communie doen dan is de rest natuurlijk wel heel nieuwsgierig wat dat precies is en hoe het in z’n werk gaat. En daarom mocht de hele klas op maandag 14 maart de Petrus en Paulus kerk komen ontdekken.

Vanuit de kerk was de komst van de kinderen goed voorbereid. Een week voor het bezoek aan de kerk was de pastor in de klas geweest om al wat te vertellen over de communie. Deze ochtend werden de kinderen hartelijk ontvangen met een welkomstwoord en een informatieboekje. In verschillende groepjes gingen ze daarna op ontdekkingstocht door de kerk. Ze kwamen op plekken waar je normaal gesproken niet komt (ze mochten zelfs achter kastdeurtjes gluren) en mochten veel dingen van dichtbij bewonderen. Zo stonden ze met elkaar rondom het altaar en bekeken de dingen die tijdens de dienst worden gebruikt, zoals de bel en de kelk met hosties. Ze verbaasden zich over het doopvont en waren onder de indruk van het doopboek uit het begin van de vorige eeuw. En wat voor de meeste kinderen heel speciaal was, was de smalle werveltrap die naar boven voerde, naar het orgel en de plek van het koor. Vanaf deze plek hadden de kinderen ook een prachtig uitzicht op de hele kerk.

De ochtend werd afgesloten met vragen die de kinderen mochten stellen en dat waren er veel! Zo wilde één van de kinderen weten waarom er “plaatjes” op de ramen stonden, was er iemand die vroeg waarom er in de kerk zoveel over Jezus ging en was de meest ontwapende vraag misschien wel van een meisje dat wilde weten of de begeleidster Jezus wel eens persoonlijk had ontmoet. Het was een leerzame en leuke ochtend.

Groep 4 Albatros op ontdekkingstocht in de kerk