Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Kleuters leren afval scheiden op de Albatros

Op woensdag 26 oktober hebben de kleuters van Marianne Hutten van Hofpower les gehad over afval scheiden. En omdat dat allemaal zo goed ging, hebben ze aan het eind allemaal een heus diploma ontvangen.

Marianne begon met het voorlezen van een verhaal over afval: Lotta ruimt het op. Hoewel, is afval wel het juiste woord? Het verhaal ging namelijk over wat er allemaal weer wordt gemaakt van wat wij afval noemen. Kosteloos materiaal is een benaming die veel beter past en die eigenlijk altijd wordt gebruikt in de klas als de kleuters gaan knutselen met restmaterialen. Wat de kleuters natuurlijk bijzonder leuk vonden om te horen was dat er van “afval” bijvoorbeeld nieuw speelgoed wordt gemaakt! Tsja, dan wordt afval scheiden wel heel interessant. Een praktijkvoorbeeld van deze wijze van recycelen prijkt op het schoolplein van de Albatros, een prachtige gekleurde knikkertegel gemaakt van plastic.

Daarna gingen de kleuters actief aan de slag. Marianne had drie kleine afvalcontainers meegebracht en een heleboel materialen. De kleuters moesten steeds kijken wat voor materiaal het was en in welke bak thuis hoorde. Al snel raakten de containers vol aangezien de kleuters vol enthousiasme aan het proces van afval scheiden begonnen. Iedereen die een kleuter heeft op de Albatros kan het afval scheiden thuis dus met een gerust hart aan zijn of haar dochter of zoon overlaten.

De les werd afgesloten met het uitreiken van de diploma’s die vol trots in ontvangst werden genomen. Toen ook nog bleek dat het boek waaruit was voorgelezen in de klas mocht blijven kon de ochtend helemaal niet meer stuk.

afval-scheiden