Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Kleuters maken echte kunst

Kinderen zijn van nature kunstzinnig en creatief. Dat ze prachtige dingen maken, zijn we dan ook wel gewend. Niet voor niets hangen we graag de gemaakte werkjes en werken op in onze school. Op donderdag 11 februari deden de kleuters er echter nog een schepje bovenop. Onder begeleiding van kunstenaar Monique Klaver zijn ze aan de slag gegaan om echte kunst te maken.

Monique prikkelde de creativiteit van de kleuters door ze eerst allerlei bijzondere bomen, gemaakt door kunstenaars, te laten zien. Sommige kinderen lieten zich hierdoor inspireren en maakte een soortgelijke boom. Andere kinderen lieten hun fantasie de vrije loop en bedachten een geheel eigen boom. Zo werden er bijvoorbeeld een “niet goed boom”, een “vuurwerkboom” en een “stroomboom” gemaakt.

De kinderen hebben eerst een opzetje gemaakt met potlood, daarna zijn ze aan de slag gegaan met allerlei kleuren verf. Er werd behoorlijk wat gevraagd van hun concentratie, maar dat mocht de pret niet drukken. Met veel plezier is er gewerkt en alle kinderen hadden aan het eind een prachtige boom met gekleurde achtergrond. De kleuters en wij zijn zo trots op deze kunstwerken dat we hebben besloten om er een tentoonstelling voor in te richten. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.

IMG-20160211-WA0020