Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Leesvirus op de Albatros

Heb jij het al, het leesvirus? De kinderen van groep 5 en 6 van de Albatros wel. Al wekenlang zijn ze in de ban van 10 mooie, spannende en/of grappige boeken, want zij doen mee aan het leesvirus. Dit is een leesbevorderingsproject waarbij de kinderen op verschillende manieren met boeken bezig zijn. En er was ook een wedstrijd aan verbonden. Op donderdag 19 mei was er een feestelijke afsluiting van dit leesproject in de bibliotheek in Goor.

Samen met de anderen scholen in de Hof van Twente die mee hebben gedaan met dit project hebben de kinderen deze ochtend een feestje gevierd. Iris Boter, de auteur van “Hero, de superheldenhulphond” was er om iets te vertellen over haar werk, er werd bekend gemaakt wat het meest besmettelijke boek van dit jaar is en de winnaar van het leesvirus werd bekend gemaakt. Dat laatste werd onverwacht spannend want op het digitale scorebord stonden we de laatste week op een tweede plek met een aardige achterstand in punten. Vanochtend bleek echter dat nog niet alle punten waren verwerkt. De laatste punten van alle scholen werden vanochtend bekend gemaakt. En wij kregen zoveel punten dat we tot onze grote verrassing eerste werden! De kinderen kregen allemaal een medaille, en samen ontvingen we een mooie grote beker en een leuk boek om in de klas te lezen. Zingend en juichend zijn we terug gelopen naar school en toen we daar zo blij binnenkwamen kregen we een spontaan applaus van groep 8.

Het was leuk om door dit project eens op een hele andere manier met boeken en lezen bezig te zijn. Zo mochten de kinderen bijvoorbeeld “leesvirusjes” maken. Dit mochten tekeningen zijn, knutselwerkjes of zelfs een geschminkt gezicht. De afbeeldingen konden worden opgestuurd en werden opgenomen in een galerie van virusjes. En ja, die leesvirusjes hadden natuurlijk de intentie om iedereen te besmetten. In het boek “Het geheim van de oorlogskist” is een schat verstopt. Aan de kinderen werd gevraagd hoe zij dachten dat die schat eruit zag en ook hier mochten ze weer creatief mee aan de slag, waarna het resultaat in de galerie werd opgenomen. De laatste creatieve opdracht betrof het maken van een rode trekker van kosteloos materiaal. Naast deze creatieve opdrachten konden de kinderen steeds quiz vragen beantwoorden over de boeken en mochten zij de boeken ook van een beoordeling voorzien. Lezen, creativiteit en plezier gingen dus hand in hand tijdens dit project.

leesvirus