Kanjer
Groepen
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Fijne Herfstvakantie allemaal!

Uw oud papier is ons geld waard

Namens KBS de Albatros willen wij u laten weten dat in het schooljaar 2020-2021 op de hieronder genoemde data een oud-papiercontainer komt te staan in de Kievitstraat, ter hoogte van onze school.
De container is geopend op onderstaande zaterdagen, van 9.30 tot 11.30 uur. Een contactpersoon van de school is aanwezig tijdens deze openingstijden.

Wij hanteren de richtlijnen van de RIVM:

Heb je verkoudheidsklachten, blijf thuis.

Houd 1,5 meter afstand tijdens het brengen van het oud papier.

15 augustus 2020
5 september 2020
19 september 2020
3 oktober 2020
17 oktober 2020
7 november 2020
21 november 2020
5 december 2020
19 december 2020
2 januari 2021
16 januari 2021
6 februari 2021
20 februari 2021
6 maart 2021
20 maart 2021
3 april 2021
17 april 2021
1 mei 2021
15 mei 2021
5 juni 2021
19 juni 2021
3 juli 2021

Mochten er vragen zijn, mag u uiteraard altijd contact opnemen.
Met vriendelijke groet, KBS de Albatros
Tel.: 0547 273806

Fijne zomervakantie

Wij wensen jullie een fijne zomervakantie. Ouders bedankt voor al jullie hulp dit schooljaar. Een zonnige groet van het team van de Albatros.

Herstart met rotonde

Vanaf maandag 11 mei gaan wij weer gedeeltelijk naar school. Alle voorbereidingen zijn getroffen om dit zo goed en veilig mogelijk te doen voor iedereen. Met een heuse rotonde om de kinderen van de onderbouw te brengen en te halen. Door op onderstaande link te klikken zie je nog even alle belangrijke regels in één oogopslag. Wij moeten het samen doen!

200509 Kennisnet-poster-po-ouders

 

Open dag 3 maart 2020

Valentijn

De mooiste hartjes stempelen met toiletrolletjes op een houten pallet. Je kun het bewonderen bij BSO De Whee – Albatros! #kloddertjerozehier#kloddertjerozedaar

Nieuwe ruimtes kinderopvang

Het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar heeft in de afgelopen maand een andere inrichting gekregen. Er is gekozen om nieuwe speelhoeken te creeeren. Zo is er een mooie chill- en leeshoek gekomen. De huishoek heeft een nieuwe plek gekregen. De jongens genieten van de autohoek en de treinbaan. Een mooi en gezellig werkplekje is er gekomen dicht in de buurt van de leidster, die een baby aan het voeden is op de bank. Barbara, Diantha, Elif en Reggie ontmoeten jullie graag.

We zijn met de Peutergroep en de Buitenschoolse opvanggroep verhuisd naar ieder een eigen groep en bij beide zijn het supermooie ruimtes geworden waar de peuters en de kinderen van de buitenschoolse opvang heerlijk kunnen spelen.

De peuters zijn nu van harte welkom in het voormalige ‘hoekenlokaal’ aan de andere zijde van het schoolgebouw naast de kleuters. Lydia en Lieke kunnen niet wachten om jullie daar te begroeten en ook om af en toe samen met groep 1 leuke activiteiten te gaan doen.

De peuters van de combi-peutergroep hebben een lokaal dicht bij het kdv. Deze gaat van start op 6 januari en zal ook draaien op de woensdagmorgen. Het is een peuteropvanggroep waar het ontwikkelingsgericht werken centraal staat. Naomi zal er op de ochtenden werken en Lieke op de middag.

Vanaf maandag zijn de kinderen van de buitenschoolse opvang van harte welkom in de nieuwe BSO-ruimte annex theaterruimte. De BSO groep kan hiermee groeien naar 22 kinderen. Daar kunnen zowel de kinderen van de voorschoolse opvang als de kinderen van de naschoolse opvang heerlijk spelen in de huishoek, bouwen op de bouwmat, met auto’s in de autohoek spelen, knutselen aan de mooie BSO-tafel of chillen in de leeshoek en op de bank! Linsy is naast pedagogisch medewerkster bij de BSO ook aan basisschool de Albatros als onderwijsassistent verbonden. Hierdoor is zij voor vele kinderen een vertrouwd gezicht en kunnen we optimaal aansluiten bij het aanbod van het onderwijs. Linsy, Adele, Lydia of Naomi ontvangen jullie hier graag.

Aan de locatie is een pedagogisch beleidsmedewerker en coach verbonden. Haar naam is Marga van der Veen. Marga komt regelmatig op de groepen om het pedagogisch aanbod en klimaat te observeren en de leidsters te coachen.

Gelukkig nieuwjaar

Wij wensen jullie geluk, liefde en gezondheid voor 2020!

Ouderbijeenkomst Online veiligheid

Wij kijken terug op een geslaagde ouderbijeenkomst over Online veiligheid. Afgelopen woensdagavond was er een grote groep ouders aanwezig om samen met twee medewerkers van bureau Halt in gesprek te gaan over Online veiligheid. Ouders vonden het een zinvolle avond. Het was mooi dat bureau Halt ook al in groep 7 was geweest met een gastles. Beide bijeenkomsten hebben elkaar daarom zeker versterkt. Flyer Online veiligheid

Albatros heeft de schilder uitgezwaaid!

Het is inmiddels al ruim twee maanden geleden dat wij brand hebben gehad. Twee maanden waarin met man en macht is gewerkt om de kinderen en de leerkrachten weer een fijne en mooie school te geven. En dat is gelukt! De laatste werkzaamheden zijn afgerond en de Albatros is trots op het resultaat.

 De wanden zijn weer fris geschilderd, de kinderen zijn creatief aan de slag geweest waardoor er overal weer kleurrijke dingen hangen en alle benodigde materialen zijn weer aanwezig. Dat alles had niet zo snel en zo goed kunnen plaatsvinden zonder de talloze en soms belangeloze hulp die de Albatros aangeboden kreeg. Van alle kanten waren mensen bereid om de handen uit de mouwen te steken en om (decoratie)materialen te schenken. De Albatros is iedereen die heeft geholpen heel erg dankbaar.

 Ook bij kindcentrum de Whee is alles weer tip, top in orde. Ben je benieuwd hoe het nu is? Of ben je geïnteresseerd in hoe kindcentrum de Whee en de Albatros samen invulling geven aan een doorlopende leerlijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar? Maak dan een afspraak of wandel gewoon eens binnen tijdens de open dag op woensdag 13 maart.

 

CONTACT

De Albatros
Kievitstraat 63
7471 EL Goor
Tel: 0547 - 27 38 06
Verstuur mail

facebookYouTube