Kanjer
Groepen
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Gelukkig nieuwjaar

Wij wensen jullie geluk, liefde en gezondheid voor 2020!

Ouderbijeenkomst Online veiligheid

Wij kijken terug op een geslaagde ouderbijeenkomst over Online veiligheid. Afgelopen woensdagavond was er een grote groep ouders aanwezig om samen met twee medewerkers van bureau Halt in gesprek te gaan over Online veiligheid. Ouders vonden het een zinvolle avond. Het was mooi dat bureau Halt ook al in groep 7 was geweest met een gastles. Beide bijeenkomsten hebben elkaar daarom zeker versterkt. Flyer Online veiligheid

Albatros heeft de schilder uitgezwaaid!

Het is inmiddels al ruim twee maanden geleden dat wij brand hebben gehad. Twee maanden waarin met man en macht is gewerkt om de kinderen en de leerkrachten weer een fijne en mooie school te geven. En dat is gelukt! De laatste werkzaamheden zijn afgerond en de Albatros is trots op het resultaat.

 De wanden zijn weer fris geschilderd, de kinderen zijn creatief aan de slag geweest waardoor er overal weer kleurrijke dingen hangen en alle benodigde materialen zijn weer aanwezig. Dat alles had niet zo snel en zo goed kunnen plaatsvinden zonder de talloze en soms belangeloze hulp die de Albatros aangeboden kreeg. Van alle kanten waren mensen bereid om de handen uit de mouwen te steken en om (decoratie)materialen te schenken. De Albatros is iedereen die heeft geholpen heel erg dankbaar.

 Ook bij kindcentrum de Whee is alles weer tip, top in orde. Ben je benieuwd hoe het nu is? Of ben je geïnteresseerd in hoe kindcentrum de Whee en de Albatros samen invulling geven aan een doorlopende leerlijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar? Maak dan een afspraak of wandel gewoon eens binnen tijdens de open dag op woensdag 13 maart.

 

Open dag Albatros 13 maart

Het team van de Albatros wenst jullie een gelukkig nieuwjaar!

Expositie en restaurant op de Albatros maken talenten van de kinderen zichtbaar

Fotocollages, verschillende demonstraties en uiterst lekkere hapjes vulden op een doodgewone dinsdagmiddag de theaterruimte van de Albatros. In vier weken tijd leerden de kinderen van groep 5 tot en met 8 van alles over koken, elektriciteit en fotografie. Met elkaar verzorgden zij een leuke en leerzame expositie waar naast de kinderen van groep 1 tot en met 4 vele ouders op af kwamen.

In het midden van de ruimte was een restaurant gecreëerd, waar je aan tafel de heerlijkste hapjes werden geserveerd. Ook wie rondliep werd niet vergeten, verschillende koks bleken ook over goede bedieningsvaardigheden te beschikken. Zij liepen moeiteloos rond met grote schalen lekkers.

De kinderen die met fotografie bezig waren geweest hadden allemaal een aantal van hun mooiste foto’s afgedrukt en opgehangen. Het gebruik van verschillende perspectieven, waar ze ook over hadden geleerd, leverde verrassende foto’s op. Ze waren ook bezig geweest met portretfotografie en stonden zo ook allemaal zelf heel leuk op de foto.

Dat er over elektriciteit van alles te leren valt werd deze middag ook duidelijk. Zo werden er met behulp van statische elektriciteit blikjes over een tafel gerold, zonder dat iemand de blikjes aanraakte. Je kon ook zien hoe ranja op een schoteltje de neiging heeft om omhoog te komen als je er een kaarsje in zet en daar een glas overheen plaatst. Er bleven paperclips drijven door gebruik te maken van een stukje wc papier en als klap op de vuurpijl (handige tip voor thuis) kun je gemorste kruiden heel makkelijk opruimen door er een ballon boven te houden die je even langs je trui of je haar hebt gewreven.

De Albatros is dit schooljaar begonnen met talentlessen om kinderen de kans te geven om zich ook op andere manieren en vlakken te ontwikkelen. Kinderen barsten van het talent, soms zonder het zelf in de gaten te hebben. Deze lessen, die vooral ervaringsgericht zijn, halen die talenten naar boven en versterken ze. Het zorgt ervoor dat alle kinderen tot hun recht komen. De onderwerpen die in deze lessen aan de orde komen zijn door de kinderen zelf bedacht. Zij hebben laten weten waar ze graag over willen leren. In vier weken tijd gaan zij aan de slag met dingen die hun interesse hebben, zoals dans, theater en DJ’en. Daarbij is het dus niet van belang in welke groep je zit, maar wat je leuk vindt. Want leuk dat zijn deze lessen zeker. Kinderen krijgen de ruimte om lekker veel te doen en daarin samen te werken en dat vinden ze fijn. Wie kwam kijken zag super enthousiaste en trotse kinderen en leerkrachten.

 

Uw oud papier is ons geld waard

Namens KBS De Albatros willen wij u laten weten dat in het schooljaar 2018-2019 op de hieronder genoemde data een oud-papiercontainer komt te staan in de Kievitstraat, ter hoogte van onze school.

De container is geopend op onderstaande zaterdagen, van 9.30 tot 11.30 uur. Een contactpersoon van de school is aanwezig tijdens deze openingstijden.

15 september 2018

6 oktober 2018

20 oktober 2018

3 november 2018

17 november 2018

1 december 2018

15 december 2018

5 januari 2019

19 januari 2019

2 februari 2019

 

16 februari 2019

2 maart 2019

16 maart 2019

6 april 2019

20 april 2019

4 mei 2019

18 mei 2019

1 juni 2019

15 juni 2019

6 juli 2019

 

Nieuw buitenspeelgoed op de Albatros

Vanmorgen hebben de kinderen op de Albatros gespeeld met nieuw buitenspeelgoed. De ouderraad heeft de opbrengst van de Paasmarkt verdubbeld. De kinderen mochten verlanglijstjes gemaakt. Wij hebben veel nieuw speelgoed kunnen kopen. Bijna alles was binnen vanmorgen. We konden niet langer wachten en hebben heerlijk gepeeld met alle nieuwe spullen!

Kom naar de paasmarkt op de Albatros

Woensdag 21 maart van 16.00 uur tot 17.30 uur vindt er op de Albatros een heuse paasmarkt plaats. Naast de kinderen van school en de opvang, heten wij ook graag alle ouders, opa’s, oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden van harte welkom! Op de markt is er van alles te doen: er worden palmpaasstokken gemaakt en verkocht, je kunt leuke boeken kopen, meedoen aan de loterij, er is koffie met iets lekkers erbij en nog veel meer. Voor de kinderen is er gratis ranja én de paashaas zal er ook zijn. Kortom een gezellige, feestelijke markt met voor ieder wat wils.

De paasmarkt wordt georganiseerd door ouders en leerkrachten van de Albatros en de medewerkers van kindcentrum de Whee. De opbrengst van de markt komt volledig ten goede aan de kinderen. Graag tot ziens op 21 maart!

Kom jij bij ons spelen en leren?

   

OPEN DAG

Woensdag 14 maart

08.30 uur – 12.00 uur

 19.00 uur – 20.00 uur