Kanjer
Groepen
Nieuws
MAAND ARCHIEF

Op de Albatros komen tekeningen tot leven

Je moet het maar durven als juf, een dino in je klas tot leven laten komen! Juf Maike van de Albatros was niet bang en bezorgde de kinderen van groep 3 en 4 een tekenles die ze niet snel zullen vergeten.

Alle kinderen kregen van juf een kleurplaat met daarop verschillende tekeningen zoals een dino, een muziekinstrument, een vrachtwagen en een poes. De kinderen mochten deze tekeningen inkleuren en ze daarna via de gratis app Quiver tot leven laten komen. Door de ipad boven hun eigen kleurplaat te houden, begonnen de tekeningen ineens te bewegen. En dat niet alleen, het muziekinstrument maakte ook daadwerkelijk muziek.

Een geweldige ervaring natuurlijk die voor verwondering, bewondering en vooral enthousiasme in de klas zorgde. Door de kinderen al tijdens het kleuren de app te laten gebruiken ontdekten ze dat alleen de delen die ingekleurd zijn tot leven komen. Een mooie stimulans dus voor de kinderen die normaal niet zo van kleuren houden om toch aan de slag te gaan. Naast een leuke ervaring was het natuurlijk ook een les in ruimtelijk inzicht. Op de facebookpagina van de school (https://www.facebook.com/bsalbatros) kun je foto’s en video’s bekijken en het zo een beetje meebeleven. En natuurlijk kun je ook thuis met je eigen kinderen aan de slag met de app.